sâmbătă, 19 februarie 2011

savarina

Briosele:6 oua,6linguri zahartos,2linguri faina 4 linguri pesmet                                                                                  
Siropul:1/2lapa,300gzahar2 esente de rom,1 esenta de vanilie
Umplutura:1/2 kg frisca,gem de zmeura ,visine, caise la preferinta.
     Se bat albusurilespuma tare,se adauga zaharul tos tot deodata si o lingurita zeama de lamiie,ca sa se topeasca zaharul mai repede.Se bat pina se intareste bine,apoi se adauba galbenusurile toate deodate,si se bate in continuare pina se omogenizeaza.Se pune pesmetul amestecat cu faina.Compozitia se amesteca usor,apoi se imparte in formeme tapetate ccu margarina si cu pesmet.Se coc la foc potrivit.Coapte se rastoarna pe platou si se aseaza pe baza lor.Se lasa sa se raceasca Se prepara siropul din zahar si apa(se fierbe un minut),se adauga apoi vanilia si cind este rece ,romul.Se taie la fiecare savarina un capac si se insiropeaza totul abundent.Savarina se unge cu gem,se pune unstrat de frisca ,apoi capacul si peste capac se face o rozeta de frisca.

       
                                                     Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu