sâmbătă, 19 februarie 2011

lapte de pasare

2l lapte,9linguri zahar (dupa gust),1budinca de vanilie,esenta de vanilie,5 oua.
Laptele se pune la fiert si se adauga 6 linguri de zahar.Albusurile se bat spuma tare si se adauga 3 linguri de zahar si se bate in continuare pina devine compacta.Cu ajutorul unei linguri se ia din spuma si se oparesc pe ambele fete in laptele fierbinte.Cu ajutorul spumierei se scot bulgarii de spuma si se aseaza intr-un castron.Galbenusurile cu budinca se mixeaza si se diluiaza cu putin lapte rece, apoi se toarna in laptele fierbinte si se da intr-un clocot pina ce devine crema ca o smintina subtire.Crema obtinuta se toarna cu grija sub bulgarii de spuma.se aranjeaza bulgarii cu o lingura si se orneaza cu visine din dulceata.

                                                        Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu